«

»

Aug 05

Manglende initiativ og lite leken hund, trening?

Spørsmål fra Ann Kathrin:
Hei.
Klikketrening er en glimrende treningsform som bygger på prinsippene
bak positivt betinget læring og belønnong av handlinger på hundens
eget initiativ. Men har du noen tips til trening av hund som er svært
forsiktig, som mangler litt initiativ og ikke er leken?

 

Hei på du Ann Kathrin!

Jeg har flere tips du kan prøve ut! Det første spørsmålet jeg vil stille er: Har du prøvd skikkelig gode godbiter? Hunden må virkelig ha lyst på det, hvis hunden ikke er noe begeistret for hundegodt du kjøper på dyrebutikken så funker det fint å lage selv. Smør leverpostei på bakepapir, ca 1 cm tykt, tørk det i ovnen til det er fast og sprøtt, hell gjerne over litt tran før du putter de i ovnen! Tran hjelper mot røyting og smaker godt, i følge hunden! Lever og egg i mixmastern og tørke i ovnen er også populært!
Når du har  funnet en godbit han virkelig vil ha kan du finne frem klikkeren og venne han til den. Klikk, gi godbit, klikk, gi godbit. De første 10-15 klikkene er bare for at han skal skjønne at klikk betyr godbit!
Så kan du begynne med noe enkelt som Sitt, når han setter seg frivillig så klikker du, gjenta dette 5 ganger før du sier Sitt! rett før du ser at han skal sette seg, gjenta det 5 ganger.
Jeg har vært borti hunder som virker tafatte og ikke har lyst, men når de forstår klikkertreningen kan de ikke få nok! Prøv deg litt frem med godbit.

Håper det hjelper og klø Storm fra meg!