«

»

Aug 13

Videoeksempel på triks

Jeg har en liten dvergdachstispe som jeg har trent opp flere triks med. Min metode er klikkertrening, men som dere ser så bruker jeg ikke klikkeren her. Etter at Iris har lært inn triksene bruker jeg kun stemmen og godbiten. Vil senere legge ut videoer der jeg viser hvordan man lærer inn triksene.

Disse triksene er lært inn med klikker og “shaping” metoden. Feks: Når jeg skal lære en hund å rulle så sitter jeg der og venter med masse godbiter og klikkeren. Hunden skal tilby oppførsel selv. Så når hunden legger seg, klikker jeg. Gjentar det 3-5 ganger. Når hunden merker at den ikke får klikk for bare å legge seg vil den “forsterke” ligget med å feks legge seg på ryggen eller siden, da klikker jeg, sånn fortsetter jeg til hunden ruller helt rundt. Du skal ALDRI klikke to ganger fordi hunden endelig ruller helt rundt, men du kan klikke en gang og gi flere godbiter. Gjenta rullingen med klikking noen ganger før du setter ord på det. Si ordet når du ser at hunden skal til å rulle rundt, ikke etterpå! Prøv deg litt frem, ikke nøl med å ta kontakt hvis du har spørsmål!

 

Se videoen her…