«

»

Apr 20

Hund som hopper

Har du noen gang møtt en hund som hopper når den hilser på mennesker? Har du en hund som overfaller personer når de kommer på besøk?
De fleste vil svare ja på begge eller en av disse spørsmålene.

Det er flere løsninger på denne atferden, det første du må tenke er: Hvorfor hopper hunden?
Når hunden var valp eller hvis hunden er liten så får de mye oppmerksomhet når de hopper opp på beinet. Dette gjør at hunden vil fortsette med hoppingen. Når den valpen har blitt en voksen hund på kanskje 50 kg er det ikke like søtt.
Da kan vi tenke slik; hva er hunden ute etter når den hopper? Jo, oppmerksomhet. Fjern dette. Hvis hunden hopper så snur du deg vekk, gå gjerne unna og ikke se på, snakk med eller rør hunden. Bare fjern deg selv. Du som hundeeier bestemmer selv hva din hund skal utsettes for, og kan lett be personer som hilser på din  hund å gjøre det samme. Gi hunden masse oppmerksomhet, kos, ros og annen belønning når hunden hilser på en måte du ønsker!
Dette fører meg til en annen metode for å rette hopping på:
Hvordan vil jeg at hunden min skal hilse på meg når jeg kommer hjem fra jobb, eller andre som kommer på besøk? Jeg vil at mine hunder skal gå rolig frem, sette seg og vente på at folk vil hilse på dem. Da kan jeg lære inn denne atferden.
Da må man ha andre personer man kan bruke som hjelp. La hunden gå mot en person, be personen om å snu seg eller gå vekk hvis hunden hopper eller er “vill”. Når hunden har roet seg får den ros, masse belønning hvis den setter seg. Etterhvert prøver du med mindre kjente personer for hunden.

Lykke til!