«

»

Oct 07

Når skal jeg slutte å gi godbiter?

Dette er et spørsmål som ofte kommer opp. Både på kurs og når jeg er sammen med andre hundeeiere. Jeg lærer ofte bort at godbiter er veien til en lydig hund. Pøs på med godbiter i innlæringen. Tar det aldri slutt? Skal hunden nifores med godbiter resten av sitt liv? Når skal jeg slutte å gi godbiter?
Mitt svar på dette er alltid: Du skal aldri slutte å belønne hunden din.
Hva er egentlig belønning? Du behøver ikke å gi hunden godbiter for å belønne den. Alle hunder kan belønnes på andre måter. Belønning er: lek, ros, kos og godbiter. Ikke alle belønninger er like sterke, men som en belønning der og da kan et vennlig “braaa” fungere kjempefint! Mine hunder kan belønnes med: Iris: Snusing på bakken. Eddy: Kos, ros og annen oppmerksomhet. Sverre: LEK LEK LEK!
Selv om hunden kan atferden utrolig godt så må du aldri slutte helt med belønning. Forestill deg at du etter flere år i jobben får besøk av sjefen din på kontoret. Han skryter av deg og sier; Nå har du blitt så flink at du får ikke lønn lenger. Hvordan hadde det føltes?
Finn ut hva som er belønning for din hund og slutt aldri med det, belønn alltid når hunden din gjør noe du liker. Enten det er å oppsøke deg når dere går på tur, den legger seg rolig når du er i hundeparken eller den hilser på andre mennesker uten å hoppe. BELØNN BELØNN!
Husk på å ikke “bruke opp” de gode belønningene. Har hunden din en favorittleke? Gjem på den til du virkelig trenger den! Det samme gjelder for godbiter, er hunden din veldig glad i pølse? Bruk bare det når det er mange forstyrrelser, så kan du bruke tørre leverbiter eller kjeks når du er hjemme og hunden godtar det som belønning.

Lykke til 😀