«

»

Apr 30

GJØRMEPOTER

Endelig er vi i den første vårmåneden. Dette har iallefall mine hunder og jeg gledet oss veldig til! Nå blir det agility, lydighet og spor for alle pengene fremover.
En annen ting som kommer med våren er varmen, og med varmen smelter snøen, det blir søle, sørpe og veldig vått i våre turstier, ikke minst på treningsplassen vår! Så når vi da kommer trampende hjem så er det 3 forskjellige potmerker som legger seg kledelig i hele huset og gjerne en runde opp i sofaen.
Hunder er jo ikke de som tørker av seg på beina og tenker på at matmor nettopp har vasket…eller gjør de det?

Jeg har lært mine tre hunder å tørke av seg på beina med en kommando, og dette er en veldig enkel og praktisk øvelse å lære din hund!

Min metode er selvfølgelig med klikkertrening, det gjør det enklere å få riktig timing og samtidig få inn øvelsen kjapt og enkelt.

For å lære Iris denne øvelsen trengte jeg bare target. Jeg legger musematta på gulvet for å minne Iris på hvordan den fungerer. Hun skal legge begge frempotene på musematta (target) da får hun klikk og godbit.
Gjentar det noen ganger før jeg legger musematta på dørmatta, du kan også bruke et håndkle hvis du vil at hunden skal tørke av seg på det før dere går inn.
Hvis du har en godt klikkertrent hund vil du bare behøve å legge målet (dørmatte eller håndkle) på gulvet foran hunden så vil hunden automatisk skjønne at “Det er her det skjer!”.
Når Iris har kommet seg opp på matta med frempotene venter jeg til hun forsterker det ved å plassere alle beina på matta. Når hun står på matta får hun stor bonus, IKKE flere klikk, men flere godbiter!
Nå kommer den virkelige timingen; Når hunden beveger en pote så klikker du, det har ingenting å si hvordan foten beveger seg. Klikk når hunden beveger uansett fot, cluet er at hunden holder seg på matta.
Gi bonus med godbiter eller leke når hunden beveger flere bein samtidig. Nå kan du forme “avtørkingen” som du selv ønsker.
Jeg former mine til å sparke med alle benene som de gjør etter tissing ute.

TIPS: Hvis hunden din pleier å sparke i beina etter tissing kan du ta med klikker og godbit og fange den atferden for så å føre den inn på matta.

Lykke til og god vår!!