«

Jul 15

Sommertips!

Sommeren har slått til for fullt med unormal høy varme. Det er fint med ferie og sol, men som hundeeier har vi mange bekymringer nå; flått, overheting, fukteksem, uttørking og forgiftning for å nevne noe!

Jeg har samlet sammen de beste sommertipsene for å gjøre ferien litt mindre bekymringsfull!

 

* Bilen blir fort varm når den står i ro. Dette er noe vi blir opplyst om hele sommeren, men likevel så skjer det ulykker. Prøv å plassere bilen i skyggen hvis du absolutt MÅ forlate bilen med hund. Hvis bilen er full av bagasje og kanskje hunden din blir stresset når du forlater den, så tar det enda kortere tid før bilen blir veldig varm.
Selv om det er bedre å parkere i skyggen så gjør ikke det at hunden er trygg. Solen flytter seg raskt, og det kan fortsatt bli for varmt i bilen.

* Sommeren er utetid. Gå tur i fjellet, skogen, i parken og gå løs i hagen. Hundene er mye ut på sommeren. Det er mye som kan skade hunden. Fiskekroker, glasskår, orm, flått, søppel etc.. dette er ting som de fleste hundeeiere vet at kan skade hunden, men det finnes også “skjulte” farer som kan forgifte hunden din. Hvis hunden din spiser en frosk så kan det være farlig, kontakt veterinær. Alger kan også gjøre hunden din syk, undersøk når algene er som verst der din hund skal bade. Har du kakaobark i hagen? Dette er det mange som bruker, det er giftig for hunden. Pass på! Jeg hører ofte denne frasen: “Hunden spiser da ikke noe som ikke er bra for den!” Jo det gjør den! Følg med på hundens allmenntilstand. Hvis hunden blir bitt av orm MÅ den til dyrlege. Uansett om du har medisin der og da!!

* Undersøk hunden daglig. Kjenn etter klumper, det kan være flått, sjekk om hunden har fukteksem etter bading, frø eller avfall i pelsen kan skape problemer. Følg med!

* Vann! Hunden tåler svært lite væsketap, sørg for at de alltid har tilgang på friskt vann. Det finnes skåler som egner seg i bil. Hvis du syns hunden din drikker for lite kan du prøve å gi den isbiter, det er ofte en vinner. Frys ned godbiter i vann, god hjernetrim og bra for nedkjøling. Mange hunder er glad i vannmelon! Husk også at en hund som er varm og drikker mye vil tisse mer, ekstra lufteturer kan bli nødvendig.

* Hvis du skal til utlandet bør du undersøke hva slags lover de har mtp hund. Spesielt båndtvang, vaksiner, forsøpling etc. Husk også på at når du skal inn i Norge igjen må hunden ha vært hos dyrlege for tablett mot revens dvergbendelorm!

Selv om det er mye som kan skade hunden din i sommerhalvåret så husk på å ha det gøy med hunden! Gå turer, bad og lek ute!

Dette er bare noen tips for hundens helse og vel på sommeren, hvis du har andre gode tips send de gjerne på mail: kristin@dogschoice.net eller post de på facebooksiden vår!

Ha en fin hundesommer!416056_10151979611765584_1194275060_o